söndag 6 mars 2011

Tävling

Här var det väldigt dålig uppdatering, vi alla ska bättra oss!

Idag så har de varit dressyr tävling med Fixen, det gick bra utom det faktumet att han blev väldigt pigg när vi skulle galoppera så han bockade men annars gick det bra, bilder kommer troligtvis senare eller imorgon ;)

/Sanna

onsdag 2 mars 2011

Skåne!

Är i skåne och har inte tillgång till dator, blir därför ingen uppdatering tills på lördag. Orkar inte mobilblogga heller då det är så segt ;). Fick göra det nu, men tar evigheter att bara få fram blogspot, haha ;)
/Samantha

måndag 28 februari 2011

Ridpass

Idag så fick jag Elsa på ridpasset, vi hade kavalleti och det gick jätte bra, tills vi skulle börja galoppera för då blev Elsa, som vanligt, stark som tusan men hon har haft sportlov nu, så man kan ju inte klandra henne.
Har dock inga bilder ifrån idag men ska försöka övertala mamma att ta med kameran på hoppningen nästa måndag ;)

söndag 27 februari 2011

Mera bilder från igår! ;)

Rán fick vila idag, imorgon ska vi rida i ridhuset så ^^
Kommer iaf lite mera bilder från igår! :D
Gránisen ^^
Bläsa! ^^
Buus ^^
 surisen ^^
 /Samantha

Sverige? Singapore? USA!?

Idag har det varit en hel hästfri dag faktist, har typ bara läst hela dagen men imorgon blir det att rida.
Jag tog en liten titt på våran statistik som var bra, men att vi har fått besökare ifrån andra länder är något som jag inte hade räknat med..


Om ni inte kan läsa vad det står så står det:
Sverige      90
Singapore  3
USA         2

Det är ytterst lite ifrån utlandet, men det är ju alltid en bra börja ;)

/Sanna

lördag 26 februari 2011

Dagens ridpass ^^

Red Rán på vägen brevid sommarhagen idag :) Anna var med och fotade, hon har dock inte hunnit skicka så många ^^ men här kommer några iaf! :)
Puss ^^
Puss ^^
Gránis <3
Galopp ^^
 Finaste ponnyn <3
/Samantha

fredag 25 februari 2011

Sista dagen på praoen!

Var sista dagen på praoen idag, ganska skönt eftersom de är lov nu :) Men har ändå varit ganska kul, idag skulle alla hingstar in till stallet, fick den galnaste av dem alla pga att ingen annan ville ta den! Lyckades iaf få in honom i stallet tillslut xD Han blev som galnast när han såg stona, höll på att ge upp ett tag då, han bara kastade sig och försökte dra iväg, slängde med huvudet och försökte slita sig loss >.< Efter det var det mockning och packa höpåsar! Sen gav jag hästarna lunch, fick ett paket eftersom de va sista dagen och gick till Rán! :) Övade på tölten och lite skänkelvikningar, gick jätte bra ^^ 
En bild på oss från sist någon var med och fotade ^^

Kordinationsträning

Ni kanske inte vet det (förmodligen inte) men Fold är lite lat när det gäller att lyfta på fötterna och är ganska ovig, och inte så duktig på att vända sej om.
Pappa sågade till mina bommar, så nu har jag sex stycken bommar, dom är 2m långa.
Jag la ut dom i ett mönster eller vad man ska kalla det, det gick bättre varje gång hon gick över dom, hon lyfte bättre på hovarna, sen la jag dom på en rad och hon fick skritta och trava över dom.
Sen la jag upp en liten "labyrint" och hon gick bra genom den, den blev snävare varje gång, och hon klarade det bra.
När jag la in bommarna i stallet så kom hon och mötte mej när jag hämtade dom, och följde mej till grinden.
Sen släppte jag in henne till dom andra.
//Nathalie

Ang. Faser

Jo, jag tänkte ta upp det här om faserna.
Jag säger inte att dom som använder sej av faser är dumma eller något, jag vill bara säga det går utan faserna.
Men om din häst inte lyssnar på dom lättaste trycken och så, vad gör man då?
Man börjar med att ta reda på vad som motiverar hästen, sen börjar man göra väldigt lätta övningar med hästen, och mycket beröm, när hästen tycker det är kul och är bra motiverad, när den vill förstå och är arbetsvillig, då kan du testa att ta lite i grimman, då kommer din häst backa, beröm och där har du det, det gick utan faserna.
Vill en häst så gör den som man ber den, vill den inte, då kommer den ignorera dej.
Fold kunde jag knuffa, knuffa, och verkligen knuffa, hon tog inte ett steg bakåt, nu idag, när hon var väldigt arbetsvillig tog jag lite, bara lite i grimman, och hon backade.
Vi har alltså inte tränat detta, eftersom hon inte velat backa, nu gick det.
//Nathalie

torsdag 24 februari 2011

Ännu ett bra pass

Steg upp, javenne riktigt när, runt nio i morse, åt frukost och sen gick jag till Fold, vi gick ner till sommarhagen, tog av grimskaftet och började träna, det gick ungefär som igår, fast mindre bockningar och busande, Fold hade nog lite överenergi igår, hehe.
När vi tränat ett tag så hoppade jag upp på henne, eller la mej över henne, och så skrittade hon mot grinden, ungefär halvvägs (stor hage) stannade hon, och jag hoppade av, sen gick hon bakom mej ner till grinden.
Idag har jag varit i Karlshamn och shoppat, köpte boken Lär känna din häst av Lesley Bayley, har läst dom första sidorna och den är verkligen super, jätteintresant, väl förklarat och det finns många övningar som man kan göra.
Det var allt för mej.
//Nathalie

Inte alls på blogghumör..

Jag är inte alls på blogghumör och då blir det ju inte roligt att läsa mina inlägg så vi ses när jag är på bättre blogghumör ;)
/Sanna

onsdag 23 februari 2011

23/2-2011

Började med att åka till praoen idag, va en heelt vanlig dag där. Sen red jag ut på Rán, hon va vääldigt pigg, så lät henne galoppera ganska mkt, behövdes verkligen! Hon blev såå mycket lugnare, hon har haft överenergi i säkert en månad nu pga att jag inte orkat rida så långt och hårt. Men när jag lät henne springa på idag så märkte man verkligen skillnad på henne ^^
Några bilder från praoen :)
En häst som jag satte på täcke, som skulle putta upp boxdörren hela jävla tiden, haha >.<
ett sto med sin fölis (tror jag? o.O) ^^
läskig häst från praoen, haha xD den är sjukt sur hela tiden och ser ut att kunna döda någon o.O
sööt häst som stog och åt och slutade tugga varje gång jag tog ett foto, som typ ''vafan va de där för nått?''
/Samantha

Bästa träningspasset någonsin

Idag gick jag ut för att träna Fold, jag tog med mej av mitt hästgodis och gick ner till hagen och hämtade henne, vi har en hösilagebal i fållan, och där vill Fold stanna och äta, och sen vill hon inte gå därifrån, så jag tog lite hö från den och lockade henne, då glömde hon snart bort hösilagebalen och hagkompisarna och blev väldigt motiverad.
Jag släppte henne i sommarhagen och då gjorde hon som hon brukar, hon ställde sej vid öppningen och tittade, jag hämtade våra "hinder" och ställde dom i hagen, då började hon trava runt lite, och hon nosade faktiskt på dom, sen gick jag in i hagen och tränade att hon skulle följa efter mej, vi har bara tränat det en gång och då var det inte riktig träning, då blev jag bara jätteglad.
men iaf så kunde hon följa mej i både trav och skritt, dock inte i galopp, eftersom hon är lite busig och börjar bocka och så, men det kommer vi fortsätta arbeta på, och självklart låter jag henne bocka, hon är ju glad och måste få uttrycka det.
En gång när jag började springa snabbt så börjar hon bocka, och det ser rätt kul ut, för hon har en sån kontroll på sin kropp, hon rör sej väldigt kontrollerat och smidigt vad hon än gör, sen börjar hon trava, men lyft svans och huvud och blåser luft och trampar under sej jättefint (hon trampar nästan alltid jättmkt under sej). Sen går jag bort till "hindret" (som låg i en hög..) och då kommer hon travande, med lyft huvud och upspärrade näsborrar och dendär uderbara blicken.
Vi fortsatte träna och jag ställde upp hindret, själva grejen med hindret var inte att Fold skulle hoppa, utan att hon skulle kunna vara runt det utan att känna obehag, så vi gick sakta närmare, snart stog vi vid hindret och Fold nosade på det och såg faktiskt riktigt avslappnad ut. Så jag bestämmer att det räcker av träningen, går och hämtar hennes grimskaft och så går vi tillbaka till hagen.
All träning i hagen skedde i bara grimma, vilken jag inte ens rörde. Hagen var stängd.


Bjuder på en bild från förra veckan.
Varför blev jag så glad för detta?
Jo, när jag började träna Fold kunde jag göra ALLT med henne, hade jag lett henne fram till det hindret hade hon bara stått där och stirrat ut i luften, för det var precis så hon gjorde, hon hade en bubbla, hon vågade inte visa att hon var rädd, hon vågade inte visa att hon inte tyckte om hindret.
Sen så började hon visa när hon blev rädd, när hon inte tyckte om något.
Och nu jobbar vi med att få bort obehaget från saker som hinder.

tisdag 22 februari 2011

En helt vanlig dag i stallet

Idag så har man fått hjälpa till på prova på ridningen i Sickinge. Vi ledde hästarna där, jag ledde Ciruss först och sedan Pepito men eftersom jag är förkyld just nu så orkade jag inte leda så mycket.
Jag brukar vara där med några vänner som heter Amelia, Josefin (Jossan) och Annie så vi hade väldigt roligt som vanligt.
Sen fick vi rida ut en stund, jag fick rida en häst som heter Baloo idag, jag har ingen bild på honom eftersom han är rätt så ny i stallet. Man kan väl säga att han var pigg, vi skulle bara ta en skritt runda (Jag, Amelia, Jossan, Annie, Sara, Sara, Sophie och Fanny) men Baloo ville såklart trava då. Han gick förbi Chester, som jag skulle rida bredvid, hela tiden och jag kan väl säga att det var tur att vi var först.
Sen så blev det att vara i stallet, jag hade inget att göra för att alla andra var och ledde hästar då så jag gick in till Elsa och kelade en stund.
Sen så tog jag, Annie, Amelia och Jossan det lugnt och sen blev det att åka hem.



















/Sanna

måndag 21 februari 2011

Prao

Gick upp vid halv sex för att jag trodde att jag skulle ta utsläppet nu på morgonen, men så blev det inte. Så nu fick jag massor av tid över ^^ Drar snart till praoen på väsby stuteri, kanske kommer lite bilder från dagen senare ikväll ;)
Såhär sööta hästar får jag vara med heela dagarna, ^^
/Samantha

21/2-2011

Jag heter Samantha, är 14 snart 15år. Har ridit sen jag var 6år ungefär ;). Har en foderhäst som heter Rán, som är 19år gammal. Håller mest på med natural horsemanship då både hon och jag trivs med det bäst :) Rider även en nordsvensk travare ibland som står i samma stall Rán. jaa, vet inte riktigt vad jag ska skriva mer, men kommer nog mest skriva om hur det går för oss osv. 
en liiiten bild på oss från i sommras ;) 

En presentation om mig!

Hej, mitt namn är Sanna och jag är född 1997 och bor i den lilla hålan så kallad Ljungby. Jag går på Kungshösskolan i klass 71B där.
Jag rider 2-3 ggr/v i  i Sickinge på en ridskola men jag letar medryttarhäst också och brukar vara på ridskolan så många dagar i veckan som jag kan och hjälpa till. Jag brukar få en häst som heter Fix Viberland (se på headern) och han är ett kallblod på sjutton år. Sedan rider jag en häst som heter Ileska, men kallas för Elsa, väldigt ofta också och jag tror att hon är ett halvblod och hon är elva år.
Jag rider i en vanlig ridgrupp på måndagar och i en vuxengrupp på fredagar, jag har ridit sen jag har varit sex år, det blir ca. 7 år till sommaren för jag började lite mer inne på året då jag var sex år.
Själv gillar jag vattendjur väldigt mycket också, om man räkna bort hästarna, så är haj ett av mina favorit djur och jag har funderat på att gå på Gullermasgymnasiet i lysekil och gå den marinbiologiska linjen eller utbilda mig till en hajbiolog i ett annat land. Jag gillar även litteratur och musik väldigt mycket.
Men ha en fortsatt bra dag folket! :)

En liten presentation

Hej, jag är en av oss tre som skriver denhär bloggen, jag heter Nathalie och är tretton år gammal.
Jag går i musikklass och det kanske säger en del om mej, jag gillar musik, att rita och att fota.
Jag bor ute på en gård där vi har fyra hästar, Fold, Fleyta, Yrma och Yrpa, alla fyra är islandshästar.
Fold är då den som jag mest tränar och så, fast jag brukar hålla på med dom andra också.
Jag började träna Fold hösten 2009, och sommaren/hösten 2010 började vi med Natural Horsemanship eftersom så många av mina vänner var intresserade av det (vet dock inte vart det intresset tog vägen sen), och det har jag utvecklat, jag jobbar inte med the seven games, tryck och faser, jag har väll min egen stil, som dom flesta.
Fold är en rödblack på 20 år, blir 21 i sommar, vi kommer fira våra födelsedagar samtidigt (24 juni) eftersom hon är född på Island och därför vet vi inte hennes födelsedatum.